Error message

Warning: Declaration of FeedsCommerceProductProcessor::entityValidate($product) should be compatible with FeedsProcessor::entityValidate($entity, ?FeedsSource $source = NULL) in include_once() (line 11 of /var/www/izbirambg.com/www/sites/all/modules/commerce_feeds/plugins/FeedsCommerceProductProcessor.inc).

Арганово масло – 10 изнендаващи ползи за вашата коса – част 1

Арганово масло – 10 изнендаващи ползи за вашата коса

Аргановото масло е дълбоко хидратиращо натурално масло, богато на естествени полифеноли, което насърчава здравината на косата. Използването на арганово масло за коса е популярна техника за подобряване на растежа, блясъка и структурата на косата и скалпа, но преди да го използвате, трябва да проверите и за възможните странични ефекти.

Какво е арганово масло?

Аргановото масло е специфичен вид растително масло, което се извлича от ядрото на аргановото дърво. Обикновено се използва както за кулинарни, така и за козметични цели, а в Америка и други западни страни то се превръща в популярен продукт, заради въздействието си върху кожата и косата. Аргановото масло е наситено с важни хранителни вещества, включително витамин Е, каротини, мастни киселини, тирозол, катехини, кафеена киселина и други мощни противовъзпалителни и антиоксидантни вещества. То е известно и като носещо масло и може да се комбинира с други етерични масла, което го превръща в още по-мощно естествено средство.

Арганово масло – ползи за здравето

Някои от основните и най-важни ползи за здравето на аргановото масло върху косата включват следните предимства:

  • По-добър растеж на косата

Аргановото масло е богато на естествени феноли и витамин Е, които спомагат за подобряване на здравето на космените фоликули и стимулират растежа на косата. Чистото арганово масло се прилага като се масажира в скалпа и се използва като нощна маска, за да се насърчи растежа на силна, гъста коса, която има естествен блясък.

  • По-красива къдрава коса

Благоприятното въздействие на аргановото масло върху косата е очевидно и е добре известно, че то може да укроти всеки непокорен косъм и дори да елиминира нацъфтеите краища. Това подобрява цялостния вид и текстура на косата, тъй като маслото се абсорбира във всеки косъма и по този начин доставя богатите си хранителни вещества.

  • Предотвратява сухия скалп

Здравето на косата често започва със здравето на скалпа, а високата концентрация на антиоксиданти и противовъзпалителни съставки на аргановото масло му позволява да елиминира проблемите на скалпа, които водят до суха кожа.

  • Без повече пърхот

Аргановото масло регулира производството на себум в скалпа, което го прави ефективно средство без химикали за борба с пърхота. Естествените биоактивни съединения помагат за успокояване на възпаления скалп, намаляват сърбежа и зачервяването и го поддържат чист. За най-добри резултати, нанесете няколко капки чисто масло на прясно измита коса.

За някои от многото ползи на аргановото масло за косата ви разказахме в настоящата част, а за останалите в продължението по темата.