Error message

Warning: Declaration of FeedsCommerceProductProcessor::entityValidate($product) should be compatible with FeedsProcessor::entityValidate($entity, ?FeedsSource $source = NULL) in include_once() (line 11 of /var/www/izbirambg.com/www/sites/all/modules/commerce_feeds/plugins/FeedsCommerceProductProcessor.inc).

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата – част 1

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата

Използването на арганово масло за кожата е невероятно природно лекарство, което разкрасява кожата да защитава здравето на най-големия орган в тялото по много начини.

Арганово масло – що е то?

Аргановото масло е растително масло, извлечено или дестилирано от ядките на растението арган, което е с произход от Северна Африка. Това масло обикновено се използва като топинг за различни салати и други ястия, и за направата на хляб или други тестени изделия. В маслото обаче има и много активни съставки и съединения, като витамин Е, каротини, мастни киселини, полифенолни съединения, ванилова киселина и катехини. Често е наричано маслото чудо или течно злато. Гъстотата на антиоксидантните съединения, с които се характеризира аргановото масло го правят изключително полезно в естествените лекарствени средства, особено върху кожата на лицето.

Забележка: В повечето случаи използването на арганово масло върху лицето е напълно безопасно, при условие че се прилага умерено органично и чисто арганово масло.

Използване на арганово масло върху кожата

Аргановото масло може да се използва по различни начини за обогатяване на здравето на кожата. Прилага се като тонер за кожа, скраб за лице и слънцезащитен крем. Мощните антиоксиданти в това масло също имат способността да лекуват екзема и да намаляват признаците на преждевременно стареене като бръчки и възрастови петна.

Аргановото масло помага да се нормализира производството на себум, което съдейства да се отървете от мазна кожа и акне. Освен за хидратиране на кожата, аргановото масло се използва и за премахване на мъртви кожни клетки и намаляване на напуканите пети. Ще се изненадате да узнаете, че може да се прилага и като олио за кожички и балсам за устни. Със своите лечебни свойства, аргановото масло може да се превърне и в чудесно средство за лечение на изгаряния.

Арганово масло - ползи за здравето

Най-значимите предимства на аргановото масло за кожата са следните:

  • Действа като овлажнител

Известно е, че много от активните съставки в това масло проникват дълбоко в кожата, което позволява правилно хидратиране и доставяне на хранителни вещества, за да бъде кожата ни перфектна.

  • Нощно масло

Аргановото масло предпазва и овлажнява сухата и чувствителна кожа, за да ѝ придаде светъл и чист вид. Поради качеството си на леко масло, аргановото масло не оставя мазно покритие върху кожата, което ни предпазва от дразнене по време на сън.

  • Суха кожа

Витамин Е и мастните киселини, присъстващи в това чудно масло, имат дълбоки хидратиращи свойства, които могат да бъдат от полза за хората с изключително суха кожа, защото намалява сърбежа и лющенето ѝ.

  • Тонер за кожа

Аргановото масло е богато на токофероли и мастни киселини, които спомагат за облекчаване на тонуса на кожата. Това масло традиционно се използва от мароканските жени за поддържане на хубав тен. Благодарение на свойствата си за изсветляване, то помага за премахване на съществуващите белези от акне, придавайки на кожата гладка визия.

За някои от многото ползи на аргановото масло за кожата ви разказахме в настоящата част, а за останалите в продължението по темата.