Error message

Warning: Declaration of FeedsCommerceProductProcessor::entityValidate($product) should be compatible with FeedsProcessor::entityValidate($entity, ?FeedsSource $source = NULL) in include_once() (line 11 of /var/www/izbirambg.com/www/sites/all/modules/commerce_feeds/plugins/FeedsCommerceProductProcessor.inc).

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата – част 2

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата

Аргановото масло може да се използва по различни начини за обогатяване на здравето на кожата. Прилага се като тонер за кожа, скраб за лице и слънцезащитен крем. Мощните антиоксиданти в това масло също имат способността да лекуват екзема и да намаляват признаците на преждевременно стареене като бръчки и възрастови петна.

Арганово масло – ползи за здравето

  • Помага против стареене

Аргановото масло се характеризира с антиоксидантни компоненти, които подобряват защитата на организма срещу свободните радикали, причиняващи преждевременно стареене, бръчки, петна и други кожни проблеми

  • Предотвратява стриите

Аргановото масло е най-добрият избор за лечение и предотвратяване на стрии. Златото масло, както го наричат, е богато на витамин Е и антиоксиданти, които подпомагат производството на колаген и запазват еластичността на кожата. Няколко капки масло от арган могат да бъдат безопасно втривани в кожата по време на бременност, което спомага за намаляване на стриите. Въпреки това, винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да използвате каквото и да е етерично масло по време на бременност.

  • Предпазва от UV лъчите

Макар да ни харесва да се излагаме на слънце, ултравиолетовата радиация от неговите лъчи причинява редица негативни ефекти върху кожата, косата и ноктите. За щастие, съединенията, намиращи се в аргановото масло, могат да предпазят от тези негативни ефекти, които значително ускоряватт процеса на стареене, като същевременно допринасят за рак на кожата. Маслото насърчава и регенерацията на клетките и повишава общото здраве.

  • Действа отлично на имунната система

Кожата ви е най-големият орган на тялото и е постоянно атакувана от външни патогени и бактерии. Въпреки това антибактериалният характер на аргановото масло и наличието на мощни антиоксиданти в него помагат за укрепване на имунната система.

  • Лекува екзема

Прилагането на умерени количества от това масло към възпалените участъци от кожата, като рани или петна от псориазис, акне или екзема, съдейства за ускоряване на заздравяването и свежда до минимум появата на белези.

  • Бори се с акне и мазна кожа

Маслото има способността да нормализира производството на себум. Редовното прилагане на арганово масло намалява появата на акне, като същевременно редуцира възможността пак да излязат пъпки. Може да се използва и от хора с мазна кожа, защото не причинява допълнително омазняване.

  • По-мека кожа на краката

Аргановото масло е ефективен начин да поддържате краката си меки и красиви. Използвайте го през нощта, за да подхраните и хидратирате напуканите пети, като втриете маслото в кожата на краката. След това обуйте чорапи и ги оставете на краката, докато спите през нощта, за да съхраните влагата.

За някои от многото ползи на аргановото масло за кожата ви разказахме в настоящата и предходната част, а за останалите в продължението по темата.