Error message

Warning: Declaration of FeedsCommerceProductProcessor::entityValidate($product) should be compatible with FeedsProcessor::entityValidate($entity, ?FeedsSource $source = NULL) in include_once() (line 11 of /var/www/izbirambg.com/www/sites/all/modules/commerce_feeds/plugins/FeedsCommerceProductProcessor.inc).

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата – част 3

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за кожата

Арганово масло – ползи за здравето

Аргановото масло може да се използва по различни начини за обогатяване на здравето на кожата. Прилага се като тонер за кожа, скраб за лице и слънцезащитен крем. Мощните антиоксиданти в това масло също имат способността да лекуват екзема и да намаляват признаците на преждевременно стареене, като бръчки и възрастови петна.

  • Лечение на нокти и кожички

Високото съдържание на витамин Е в аргановото масло помага за предпазване на ноктите от счупване и за омекотяване на сухи и напукани кожички. Маслото лекува и гъбичните инфекции поради антимикробното, антивирусното и противогъбично действие.

  • Премахване на клетки от мъртва кожа

Аргановото масло образува естествен ексфолиант, когато се смесва с кафява захар или овесена каша. Можете да го разтриете внимателно върху лицето си или да го използвате като пилинг за тяло. Той е ефективен, без химикали начин, за премахване на мъртвите кожни клетки и за поддържане на кожата хидратирана и сияйна.

  • Облекчава кожата при бръснене и изгаряния

Аргановото масло може да се прилага за облекчаване на сърбеж и изгаряния. Съдържа полифеноли, които спомагат за облекчаване на раздразненията на кожата, обриви и възпаления.

  • Естествен балсам за устни

Това растително масло е безопасен и дълбоко хидратиращ натурален балсам, който лекува напукани, сухи устни. Може да се нанася директно за кондициониране и омекотяване на устните.

Как да използваме арганово масло при грижа за кожата?
Ако искате да използвате арганово масло за кожата на лицето, можете да направите следното:

Пилинг за лице: Използвайте само една капка, предварително затоплена в ръцете ви, или смесете с други ексфолианти за лице. Можете да добавите арганово масло и към зеления чай, преди да се охлади. Когато е на стайна температура, тази смес действа като подмладяващ пилинг за лицето ви.

Овлажнител на кожата: Ако загреете 1-2 капки между ръцете си и след това го разтриете по лицето и шията, ще получите един чудесен овлажнител.

Маска: Можете също така да смесите 3-4 капки арганово с кокосово масло, преди да го нанесете на лицето си като маска.

Третиране на тъмни кръгове: Нанесете една капка под очите, за да предотвратите тъмните кръгове.

Лекуване на рани: Ако искате да използвате лечебните свойства на аргановото масло, смесете няколко капки с бадемово масло, преди да ги втриете в кожата си.