Error message

Warning: Declaration of FeedsCommerceProductProcessor::entityValidate($product) should be compatible with FeedsProcessor::entityValidate($entity, ?FeedsSource $source = NULL) in include_once() (line 11 of /var/www/izbirambg.com/www/sites/all/modules/commerce_feeds/plugins/FeedsCommerceProductProcessor.inc).

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за вашата коса– част 2

Арганово масло – 15 изнендаващи ползи за вашата коса

Аргановото масло е дълбоко хидратиращо натурално масло, богато на естествени полифеноли, което насърчава здравината на косата. Използването на арганово масло за коса е популярна техника за подобряване на растежа, блясъка и структурата на косата и скалпа, но преди да го използвате, трябва да проверите и за възможните странични ефекти.

Арганово масло - ползи за здравето

 • Косопад

Загубата на коса може да бъде тревожно състояние за всеки от всякакъв пол, но аргановото масло се използва ефективно за укрепване на космените фоликули и за да направи загубата на коса по-малко вероятна.

 • Изтощена коса

Ако редовно използвате сешоар, това може да причини увреждане на косата ви, което затруднява контролирането ѝ. Аргановото масло осигурява известна защита срещу този общ проблем, от който страдат много хора по света.

 • Балсам за коса / овлажнител

Благодарение на кондиционирането на косата и овлажняването на скалпа, това масло може да предотврати много от проблемите с косата, като липса на хидратация, което причинява накъсването на косата. Високото съдържание на олеинова киселина в маслото смазва сухата коса и блокира влагата в нея.

 • Оформя косата

Много хора се борят да контролират или оформят косата си, но аргановото масло работи като естествен асистент за стайлинг, държейки косата на място и поддържайки я да изглеждаща страхотно, дори когато прилагате други продукти или изпробвате нови прически.

 • Повредена коса

Чистото арганово масло е недразнещо и дълбоко овлажняващите му способности могат да помогнат за преодоляване на щетите, причинени от химикали и прекомерно третиране на косата. То помага за нормализиране на текстурата на косата и я прави мека, копринена и здрава.

 • Почистване на скалпа

Мароканското арганово масло се превърна в популярна съставка в много формули за шампоани. Полифенолите, присъстващи в аргановото масло, притежават антивирусни и антимикробни свойства, които помагат за поддържането на скалпа чист и възстановява естествения блясък на косата.

Как да използваме арганово масло за коса?

Има редица начини за използване на арганово масло за коса, включително:

 • Балсам за коса
 • Маска за коса
 • Лечение за суха кожа
 • Стайлинг агент
 • Като средство за подобряване на блясъка и външния вид на косата

В зависимост от концентрацията на аргановото масло, което използвате, както и колко дълго го оставяте на косата, то може да има различни ефекти. Когато прилагате това масло върху косата, можете просто да поставите 8-10 капки в дланта си и леко да прокарате с ръце през косата. Можете да оставите маслото в косата, без да я измивате, тъй като бързо ще се абсорбира от скалпа и всеки косъм, както и да добавите няколко капки етерично масло в шишенцето с арганово масло, за да промените аромата и за да осигурите ба косата още повече антиоксиданти и летливи съединения.